top of page

Echo-o-o • De Parade

In de serie klassieke verhalen die Rosa Peters maakt voor de Kinderparade, presenteren wij u in 2008 ‘Echo-o-o’. Een verhaal dat lang geleden door Ovidius is geschreven. 

"Zie jij mij? Je denkt dat je me ziet, maar mij kun je alleen horen. Ik ben niet meer dan een stem. Aangenaam. Mijn naam is Echo. 

Lang geleden hoorde er een lichaam bij deze stem. Ik was een nimf. Maar ik werd vervloekt. 

Ik mocht nooit meer als eerste praten. 'Jouw eerste en enige woorden zijn van nu af de laatste woorden die iemand gezegd heeft.' Ik maakte het bos tot mijn huis, bomen lachen niet uit. Hier kwam ik een jongen tegen. Zijn naam is Narcissus. De mooiste jongen op aarde. 

Dit is mijn verhaal. Over dat wat komen gaat, dat wat was en wat altijd zal blijven. Mijn verhaal is vreselijk treurig, wees gewaarschuwd, het is om te huilen. Wie eigenwijs is en verder kijkt, moet het zelf weten. De uitgang is daar, dus als je niet durft... Voor hen die blijven: welkom in het bos."

Voor iedereen van zes jaar en ouder. 

tekst & regie Rosa Peters spel Justus van Dillen en Sylvia Hoeks vormgeving Roos van der Kamp dramaturgie Annemarie Wenzel muziek Freek den Hartogh productie Thomas Luyken poster Suus van den Akker

bottom of page