top of page

Vloed • Stichting Kunstklank

In het spoor van Adriana 
Muziektheatervoorstelling op het strand van Noordwijk
Naar de roman van Susan Smit

Een jonge Noordwijkse vrouw raakt volledig in de ban van een romantisch verhaal over een oude liefdesgeschiedenis. Dat gaat zo ver, dat haar leven zelfs gaat lijken op dat van Adriana van Konijnenburg, de hoofdpersoon van dat verhaal. Kan zij ontsnappen uit het spoor dat deze vrouw begin vorige eeuw op het strand van Noordwijk achterliet? Kan zij breken met de verhaallijn uit het verleden en haar eigen einde schrijven?

‘VLOED: In het spoor van Adriana’, geschreven door Eric Went, is een muziektheaterbewerking van de bestseller ‘Vloed’ van Susan Smit. Een meeslepend verhaal over moderne conventies in de liefde, over dilemma’s tussen hart en verstand, over passie voor het woord en over hedendaagse keuzevrijheid. Tegen het decor van een samenleving die, op het ritme van eb en vloed, permanent en onvermijdelijk, aan veranderingen onderhevig is.

Podiumkunsten, beeldende kunst en muziek zullen met elkaar worden verweven tot een bijzondere theaterbeleving waarin strand en zee een prominente rol spelen. Daarnaast zal KunstKlank met diverse omlijstende activiteiten in Noordwijk de bezoekers de gelegenheid bieden in de voetsporen Adriana en haar tijdgenoten te treden.
 

regie Martine Zeeman muzikale leiding Herma van Piekeren tekst Eric Went compositie Siddhartha Barnhoorn beeld Marieke van der Lippe geluidsontwerp Peter Velthuijzen lichtontwerp Quintus kostuumontwerp Annelies de Ridder dramaturgie Karim Ameur theaterontwerp Thijs de Ruiter productieleiding Dana Hoyer rekwisieten Marja van Rhijn-Vink artistieke leiding ZeeP

bottom of page